Business as usual?

De laatste paar maanden zijn voor de meeste ondernemers niet gemakkelijk. Het productieniveau is gedaald, klanten blijven uit en het is onbekend hoe lang dit nog precies gaat duren. Deze roerige tijden, waarin zorgverleners, ondernemers en iedereen ertussenin het zwaar heeft, schetsen dan ook geen zonnig beeld.

Gelukkig zijn er ook bedrijven die relatief weinig hinder ervaren door Corona wegens de aard van hun werk. Go2People maakt dankbaar deel uit van deze groep. Go2People heeft dan ook, ondanks de Coronacrisis, de afgelopen maand vier (!) nieuwe medewerkers kunnen aannemen. In dit blog vertellen directeur Wim en onze nieuwe collega’s meer over de Coronacrisis, het inwerken tijdens deze rare tijden en het solliciteren naar een baan. Ben jij op zoek naar inspiratie voor het vinden van een nieuwe functie in deze tijd? Lees dan gauw verder.

Gunstige sector

Algemeen directeur Wim legt uit hoe hij tegen de huidige situatie aankijkt: “Ons uitgangspunt is gunstig: we ondervinden gelukkig relatief weinig hinder door Corona, doordat de aard van ons werk zo is dat we goed thuis kunnen werken achter enkel een beeldscherm. Onze online tools werken nog steeds even goed én we hebben het geluk dat de klanten waarvoor we werken (veel in de overheid en het onderwijs) hun werk gewoon door kunnen zetten. De meeste opdrachten lopen daarom voor ons door. 

Daarbij komt dat we groeiambitie hebben. Het is risicovoller dan voorheen. Met name op de termijn van drie tot twaalf maanden, want wellicht volgt een economische krimp. Van de andere kant gezien werken we in een groeiende sector: digitalisering en web-isering zetten zich door. En we investeren graag in de toekomst met het oog op één jaar vanaf nu. Dan is het heel fijn om goede werkkrachten erbij te hebben. Ik heb veel vertrouwen in hun kunnen, anders zou ik ook minder makkelijk ‘ja’ hebben gezegd. Het voordeel van de huidige tijd is dat goede werkkrachten makkelijker te vinden zijn dan de afgelopen periode. Op dit moment zijn veel bedrijven om allerlei redenen voorzichtiger met mensen aannemen, of nog erger, er gaan zelfs bedrijven over de kop of ze ontslaan mensen. Daarom zijn er nu meer mensen op zoek naar werk, en is het dus makkelijker om goede mensen te vinden als je wilt uitbreiden.”

Hoe ervaren de nieuwe medewerkers deze periode zelf?

Drie van onze nieuwe krachten, Luuk (stagiair UX Design), Jenny (Senior Projectmanager) en Anna (stagiair Front-End Development), doen hun verhaal. De twee ervoeren hun eerste werkdag als toch wat apart. Om je collega’s vanaf je bank te ontmoeten, is op z’n minst gezegd anders dan anders.

“Ik vroeg mijzelf een paar dagen van tevoren al af of ik nou zenuwachtiger moest voor een eerste werkdag thuis, of een eerste werkdag op kantoor?” vertelt Luuk. “Uiteindelijk ging op mijn eerste werkdag alles zo snel dat er simpelweg geen tijd was om zenuwachtig te zijn. Gelijk om negen uur was mijn eerste call met Niels en Willemijn. Toen hebben we de belangrijkste dingen alvast geregeld, Dropbox, e-mail, uren klokken, et cetera. Vervolgens mocht ik mijzelf voorstellen in de wekelijkse teammeeting en direct daarna kreeg ik al een briefing voor mijn eerste opdracht. Oftewel: ik kon direct aan het werk.”

Voor Jenny was het als ex-ZZP’er een zeer welkome verandering. “Ik ga eigenlijk van werken zonder collega’s naar werken met digitale collega’s”, vertelt ze lachend. “Ik vind het ongelofelijk hoe je digitaal toch zó welkom geheten kan worden en je zo snel thuis kunt voelen in een team. Dat is ook echt wat Go2People zo bijzonder maakt.”

Anna vertelt dat ze het in het begin wel een uitdaging vond om de concentratie te behouden in haar privé-omgeving. “Maar, inmiddels heb ik een goede werkplek voor mezelf gecreëerd en gaat dit gelukkig steeds beter.”

Tips voor mensen die nu op zoek zijn naar een baan

Dat niet alle bedrijven benadeeld zijn door de huidige omstandigheden, biedt hoop. Zoals Wim al zei: we werken in een groeiende sector. Volgens Luuk, Jenny en Anna is het ook belangrijk om assertief te blijven en te onthouden dat er ook bedrijven zijn die het wél zien zitten om te investeren in nieuwe medewerkers. Een tip die Anna nog wilt meegeven: “Stuur tóch die sollicitatiebrief, ondanks deze tijd. Misschien kan je zelfs met een voorstel komen over hoe jij het voor je ziet om toch gewoon te beginnen.” 

“Bovendien laat je ook zien dat je zelf een goed vertrouwen hebt in de samenwerking en merk je direct aan de reactie van het bedrijf of zij ook durven te ondernemen”, aldus Jenny. “We hebben wel echt geluk hoor, in deze branche.”

Heb jij nog tips voor werkzoekenden in deze tijd? Of wil je iets anders kwijt? Laat het weten in de reacties hieronder! En.. natuurlijk veel succes toegewenst!

Geen reacties.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter