MENU
SocialeHuurwoningZoeken.nl

Het nieuwe sociale huren

De case van: SocialeHuurwoningZoeken.nl

Wat wij hebben gerealiseerd voor SocialeHuurwoningZoeken.nl:

  • Website
  • Toegankelijkheid
  • Visuele communicatie

Blok-Het-nieuwe-systeem-1140x1140

Een nieuw systeem

Het is geen geheim dat sociale huurwoningen schaars zijn in Nederland. Daarom werken vijftien gemeenten en veertien corporaties in de regio’s Amstelland-Meerlanden, Amsterdam en Zaanstreek-Waterland nu samen aan een nieuwe verdeling van deze woningen. Go2People heeft samen met DSGN.FRM de website hiervoor gemaakt. Zij het design, wij alles daaromheen, met het doel de overgang voor zoekende huurders zo makkelijk mogelijk te maken. Met een website die werkt voor de gebruiker, in plaats van andersom.

Duidelijkheid door goed design

Voor de gemeenten en corporaties staat één ding als een paal boven water: woningzoekenden moeten makkelijk aan een geschikte sociale huurwoning geholpen worden. Om iedereen te kunnen bereiken is een goede beeldtaal hierbij essentieel, niet iedereen is immers even geletterd. Dat is waar goed ontwerp om de hoek komt kijken. Door middel van universele iconen, neutrale typografie en heldere teksten is de website voor iedereen te begrijpen.

Het resultaat?

Het resultaat is een website die een complex systeem kinderlijk eenvoudig maakt. Eén die de gebruiker meeneemt in het project en helder laat zien waar en met wie deze contact kan opnemen. Door middel van de introductievideo op de homepagina weet de woningzoekende binnen 2 minuten en 20 seconden waar diegene aan toe is. De componenten zijn geplaatst op een manier die intuïtief aanvoelt voor de gebruiker, waardoor de navigatie efficiënt en prettig verloopt. Daarnaast zorgen wij elke maand voor de technische updates, beveiligingsoptimalisatie, optimalisatie van de laadsnelheid en de rest van het beheer. Pagina’s en content kunnen binnen no-time door de klant zelf worden aangepast, zo blijft de website ten allen tijde up-to-date. Dankzij onze developers is de website dan ook geen labyrinth, maar een pad wat bijna zichzelf wandelt.

socialehuurwoning-mockup-go2people-1140x644

Bezoek de website

Wie heeft er aan deze case gewerkt?

Nienke van der Laag

Nienke van der Laag

WordPress Accountmanager
nienke@go2people.nl /
020-7370378

Femke Huisman

Femke Huisman

UX Designer
femke@go2people.nl /
+31(0)20 7370378

Henk Siemonsma

Henk Siemonsma

Creatief Ontwerpbureau
henk@dsgn.frm.nl /

Wat kunnen wij voor jou doen?

Contactformulier
Bezig met versturen