De 10 mooiste websites van Nederland

Je bent vast benieuwd naar de 10 mooiste websites in Nederland anno 2020.

You’re in luck!

We hebben een 2020-update geschreven van deze blog: de 10 mooiste websites van Nederland anno 2020. Lees ‘m door op de button hieronder te klikken ↓

BEKIJK DE 10 MOOISTE NEDERLANDSE WEBSITES VAN 2020

Hieronder volgt mijn selectie van de allermooiste websites van Nederland. Gekozen uit de websites die ik het afgelopen jaar heb voorbij zien komen en dus hoogst subjectief:)

En, ongetwijfeld heb ik een paar fantastisch mooie websites gemist, dus als jij een aanvulling hebt, vertel het mij en vul het reactieformulier in.

Ok, hier komen ze:

1. Appelpop

Simpel, ik houd van deze site. Waar andere festivalsites onoverzichtelijk zijn of inhoudsloos, krijg je hier, páts, alle informatie. Voor mij is dit georganiseerd en gestructureerd. Soms heb je het, en deze website heeft het!

Appelpop

2. Bols

Deze website heeft stijl. Alles is netjes in één en hetzelfde jasje gegoten.

Bols

Mijn favoriete onderdeel is de cocktailkiezer. Hier kun je door allerlei cocktails wandelen. Nog steeds is het mooi en elegant. Door op een cocktail te klikken krijg je meer informatie en er zijn zelfs filmpjes die je uitleggen hoe je ze kunt maken!

Bols

Een schoolvoorbeeld van hoe een website eruit hoort te zien en een inspiratie voor alle andere drankmerken waarvan de meesten maar wat aanrommelen. Daarom ook ons uitgangspunt toen we de website voor Diageo Bar Academy gingen bouwen.

3. Fiber

Supersnel, goedkoop en dus… leuker. Is Fiber bij u beschikbaar? Doe de check. Helder en overzichtelijk en to-the-point. Je wordt direct naar hun call to action geleid. Alle pagina’s zijn ruim opgezet met veel afbeeldingen: er is zichtbaar veel aandacht besteed aan de website. Er wordt heldere taal gebruikt en de call-to-actions zijn duidelijk. Deze mensen weten wat verkopen is!

Fiber

4. Ixta Noa

Een vriendin van me werkt hier, anders was ik Ixta Noa vast nooit tegengekomen. Volgens mij was hun website niet zo heel slecht maar de nieuwe is nog zoveel mooier.

Ixta Noa

Bovenin beeld staat “Ixta Noa verandert jezelf”. Daaronder staan foto’s die de website erg persoonlijk en dichtbij maken. Iedere foto is vergezeld van een emotie: boos, teleurgesteld, minderwaardig. Ixta Noa kan helpen om dit op te lossen, of beter gezegd kan jou helpen om het samen op te lossen. Verder naar beneden is meer informatie over Ixta Noa te lezen, staan nieuws en blogs. De website is ruim opgezet, overzichtelijk en heeft een hele duidelijke eigen stijl. I’m loving it.

5. Marree en Dijxhoorn

Na jaren tegen een oerlelijke website van Marree Dijxhoorn te hebben aangekeken, was er ineens dit pareltje. Lekker duidelijk, helder en to the point. Ondernemingsgerichte advocaten – direct duidelijk wat zij doen. Een helder menu, compleet met zoekfunctie en taalvlag. Als je doorklikt naar team of advocaten zijn ook de vervolgpagina’s goed uitgewerkt. De teams hebben duidelijke contactinformatie staan. Ook alle advocaten worden goed gepresenteerd met mooie profielen en persoonlijke contactinformatie. Zoals het hoort. Goed werk!

Marree en Dijxhoorn

6. Mywheels

Mywheels are your wheels. Huur een auto in jouw buurt, of verhuur een auto.

My wheels

De call-to-actions hadden niet duidelijker gekund. Ook niet teveel info, gewoon wat er nodig is. De grote foto op de achtergrond is passend. En werkt het ook? Direct onderin zie je een balk langsstromen: zojuist verhuurd. Op die manier is direct duidelijk dat Mywheels springlevend is. Meer uitleg en goede quotes van gebruikers vind je verder naar beneden. Twee quotes uit landelijke dagbladen leggen meer gewicht in de schaal. Nice!

7. Regardz

Liesbeth Maiburg is jazz vocalist, en is het lachende gezicht dat de website van Regardz opent. In een video legt zij uit waarom zij graag bij Regardz huurt. Touchy, dit heeft klasse. Als je genoeg hebt van Liesbeth zijn er ook nog Frank en Wendy in de slider. Dit maakt indruk. Voor de rest heeft deze website echt alles wat een website hoort te hebben. Hij scoort dan ook een tien op onze website analyse. Bovenin staat direct een telefoonnummer, de call-to-action is duidelijk en komt op meerdere plekken terug en je kunt direct beginnen met te reserveren. Deze website was ons voorbeeld voor de nieuwe website van Groen Centraal.

Regardz

8. Red Tournedos en Kreeft

Zoveel restaurantwebsites doen het niet goed. Red heeft het allemaal voor elkaar. Nu reserveren staat duidelijk op de homepagina, telefoonnummer ernaast. Mensen, dit zijn de dingen die een bezoeker wil weten, en dit staat hier gewoon op de aller-aller-beste plek. Ook nog even de lokatie erbij en de openingstijden. Kudo’s kudo’s!

Restaurant Red

9. Thuisbezorgd

Onze fast food delivery van Nederlandse bodem. Geen vragen, no nonsense: eten bestellen. Waar wil je eten bestellen? Hap, vul je postcode in en je bent er. Social proof is er in de vorm van een Facebook feed en werkelijk iedereen vindt het leuk.

Thuisbezorgd

10. Über

Mijn favoriete buitenlandse site van het moment is overigens Uber. Stijlvol en elegant. To the point. De droom van ieder websitebouwer en een de facto standaard. Kijk hiernaar en leer ervan!

Nou, dat waren ze!

Mijn top 10 van de allermooiste websites van Nederland. Nogmaals, hoogst subjectief, maar wel websites die mij hebben geïnspireerd en ook een inspiratie zijn geweest voor websites die wij zelf hebben gemaakt. Ik ben altijd op zoek naar gave voorbeelden, dus heb je er één (of 10…?), laat dan een reactie achter. Alvast dank!

Wij delen graag onze kennis!

Plan een gesprek in met een expert. Willemijn, Wim & Nienke staan voor je klaar.

Neem contact op

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter