Bijscholing vmbo

Cursusdatabase voor vmbo docenten

Voor Stichting Platforms VMBO realiseerden we een online database met cursussen. Hierin kunnen de vmbo docenten snel en doeltreffend informatie vinden over het voor hen beschikbare cursusaanbod, zodat zij zich verder kunnen professionaliseren.

Alles op één plek

Docenten in het vmbo zijn verplicht om zich bij te scholen. Om dit te faciliteren, kwam de Stichting Platforms VMBO met het idee om alle beschikbare cursussen van alle aanbieders samen te brengen op één website.

De cursussen worden op een visueel aantrekkelijke manier gepresenteerd, en het is voor docenten makkelijk om zich in te schrijven. Ook kunnen zij direct collega-docenten opgeven voor de cursus.

Een plek Stichting Platforms VMBO
Indeling profielen Stichting Platforms VMBO

Indeling in profielen

Cursussen zijn ingedeeld op basis van het profiel van de docenten. Een docent mag wel andere cursussen buiten zijn profiel volgen, maar zal in eerste instantie vooral geïnteresseerd zijn in de cursussen van zijn eigen profiel.

Daarom heeft ieder vmbo platform een eigen profielpagina gekregen, bijvoorbeeld bijscholingvmbo.nl/bwi/ toont alleen cursussen voor docenten in de richting Bouwen, Wonen en Interieur.

Doet een docent een zoekopdracht en vindt hij of zij binnen zijn eigen profiel geen resultaten, dan wordt hiervan een melding gegeven en wordt er direct ook buiten zijn profiel gezocht, zodat cursussen wel goed vindbaar blijven.

Heldere cursusinformatie

Informatie over de cursus wordt visueel aantrekkelijk getoond. De informatie is overzichtelijk ingedeeld in blokken, zodat de docent direct de voor hem relevante informatie kan terugzien, zoals bijvoorbeeld het aantal studiepunten en de tijd die thuisstudie vergt.

Ook de beschikbare cursusdagen worden direct in beeld gebracht.

Na afloop van een cursus wordt docenten via een e-mailbericht gevraagd om feedback te geven op de cursus. Ook deze wordt in de vorm van een sterrensysteem getoond.

Cursusinformatie Stichting Platforms VMBO

Inschrijven en facturatie

Als er nog plek is, kunnen docenten zich direct inschrijven voor een cursusdatum en -lokatie. Het is eenvoudig gemaakt om direct ook collega’s in te schrijven.

Automatisch wordt het totaalbedrag uitgerekend. Via een koppeling met MoneyBird wordt een factuur aangemaakt en naar de school verstuurd. MoneyBird is een online facturatiesysteem en het gebruik hiervan heeft een aantal voordelen. Het maakt het heel makkelijk om als er een keer iets misgaat, een correctiefactuur te versturen. Ook geeft MoneyBird duidelijke totaaloverzichten van facturen en selecties, en kunnen de facturen zo makkelijk door de boekhouding worden ingeboekt en bewaakt.

Facturatie Stichting Platforms VMBO

Wij delen graag onze kennis!

Plan een gesprek in met een expert. Willemijn, Wim & Nienke staan voor je klaar.

Neem contact op